Noțiuni de bază privind toaletarea cățeilor

Noțiuni de bază privind toaletarea cățeilor

Dacă îți obișnuiești cățelul începând cu o vârstă fragedă, toaletarea va fi mai ușoară pentru tot restul vieții sale. Fiecare rasă de câini are nevoi unice de toaletare, iar înțelegerea acestui lucru este esențială pentru menținerea aspectului sănătos al blănii câinelui.

De ce este importantă toaletarea cățeilor?

În plus față de avantajele evidente ale menținerii sănătății blănii cățelului, precum și a igienei ochilor, urechilor și nasului, toaletarea este o modalitate excelentă de a te familiariza cu pielea sănătoasă a cățelului tău. Acest lucru te va ajuta să descoperi în viitor eventualele semne neobișnuite.

Este recomandat să obișnuiești cățelul să fie atins și luat în brațe de la o vârstă fragedă. Dacă un câine este obișnuit treptat cu toaletarea încă de când este junior, experiența va fi mai puțin stresantă pentru el și mai calmă pentru tine, permițându-ți să te ocupi cu ușurință în viitor de nevoile sale de îngrijire.

Instrumente de care ai nevoie pentru toaletarea cățelului:

 

Perie de tip țesală

Este utilizată în sens opus celui de creștere a părului, pentru a desprinde resturile și a îndepărta excesul de păr din subpăr. Este excelentă pentru toaletarea animalelor cu blană cârlionțată și aspră.

Peria cu ace

Se utilizează pentru a descurca încet nodurile sau zonele încurcate, care apar foarte frecvent în cazul blănii lungi sau mătăsoase.

Cleștii pentru gheare

Cleștii pentru ghearele câinilor sunt creați special pentru a te ajuta să tai ghearele cățelului fără a îi face rău.

Periuța și pasta de dinți

Pasta de dinți pentru oameni nu este potrivită pentru căței sau câinii adulți; cel mai bine este să folosești o pastă de dinți special concepută pentru câini. Daca nu, poti face o vizita la salon, iar groomer-ul iti va spune exact ce trebuie facut.

Șamponul pentru câini

Câinii au pielea sensibilă, iar pH-ului lor este diferit de cel al oamenilor; de aceea, pentru sănătatea pielii și blănii, este necesar un șampon special pentru câini.

Fără comentarii

Postează un comentariu

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.